Training Camp: 3. nap

Szombaton lezajlott a Vikings edzőtáborának második napja is.

A szombati napon, ideális időjárási körülmények között lezajlott a Minnesota Vikings második edzése a Training Camp-ban. Sok rajongó volt kíváncsi kedvenc csapatára, így kitűnő légkörben zajlott le az edzés.

A csapat még ma is csak sisakos edzést csinált, ez annyit tesz, hogy ma még a kemény ütközések lemaradtak, de hétfőtől már teljes felszerelésben edzenek a játékosok. Ma három nagyobb eseményt emelünk ki a szombati edzésről.

A félelmetes 12-es

Kétségtelen, hogy Percy Harvin volt a legjobb játékos a hétvége első napján. Legkeresettebb célpontja volt mind a négy irányítónak és a kickoff visszahordásban is magasan a többiek felett teljesített. Kiváló megmozdulásai voltak a pályán és remek elkapásokkal koronázta meg teljesítményét. A legjobb a szombati edzéseken.

Lábmunka

A másik pályán érdemes volt odafigyelni a specialistákra, ahol a LS Cullen Loeffler, a P Chris Kluwe és a K Blair Walsh dolgozott. Loeffler és Kluwe együtt dolgoztak a 20 yardos vonalon belül a snapeket gyakorolták, míg Walsh a field goal-okat gyakorolta. Kluwe sok alkalommal a 10 yardos vonal mögé tudott puntolni, ami csak jó. Blair Walsh a fieldgoal-okat egymás után értékesítette. Sok távot kipróbált. 46 yardról 6-szor egymás után. 55 yardról háromból kettő ment be. De a legnagyobb rúgása ami a sikerült neki az 60 yardról ment be a két pózna közé.

“Pontosan tudja, hogy ő itt az egyetlen kicker, nagy nyomás nehezedik rá, hogy fejlessze magát” – mondta el a Special team koordinátora Mike Priefer az újonc kickeréről. “Ő egy nagyon tudatos, keményen dolgozó ember, ez rendkívül fontos számunkra. Fejleszteni tudja magát, ezért nem hiszem, hogy szükség lett volna egy másik kickerre a Camp-ben.”

A harmadik és hosszú nem probléma Ponder és Rudolph számára

Vannak olyan periódusok a gyakorlatokban, mikor speciális megoldást igényelnek a dolgok. Itt az edzőknek pontosan megvannak az emberek, akik ki vannak jelölve a feladatra, például a red zone-on belül, vagy a 2 minute warning után. 

A szombati egyik ilyen speciális megoldást igénylő szituáció a harmadik kísérletnél volt, mikor az offense-nek nagy távot kell még megtennie. Az irányító Christian Ponder és a Tight End Kyle Rudolph kiválóan játszott ezekben a szituációkban. Két alkalommal viszont még kiemelkedőbben tudták előrejuttatni a labdát. Először Ponder jobb oldalra mozgott ki a zsebből és az ekkor szintén jobb oldalon futó Rudolph üresen kapta el a labdát és szerezte meg az offense-nek a first down-t. A másik ilyen szituáció szintén jobbra passzolásból az oldalvonal mellett húzta le a magasból a labdát Rudolph és besprintelt az endzoneba.

“Kyle nagyon jól szerepelt az idei holtidényben” – mondta el az offensive koordinátor Bill Musgrave. ” Nagyon erős és kitartó játékos, ő az egyik akik azok közül, akik tavaly nem voltak kezdők, idén viszont teljes munkaidős játékos lesz.”

A Vikings csapatának a vasárnapi napon pihenőt adtak és hétfőn térnek vissza a pályára, akkor már teljes felszerelésben. A délutáni edzést élőben követhetitek a Vikings Country Network csatornán, ahol holnap 22 órától egy egy órás élő közvetítés lesz a Vikings edzőtáborának 5. napjáról.

A második napról készült képeket ide kattintva megnézhetitek a Vikings oldalán.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .