10 játékost választottunk az idei Drafton

A Minnesota Vikings idén 10 játékost választott ki, akik közül néhány akár azonnali kezdő helyet kaphat magának a csapatban.

3-13. Ennyivel zártuk a tavalyi szezont. Sokakban rossz érzést váltott ki a csapat gyenge szereplése az elmúlt idényben. A három győzelmet a Cardinals, a Panthers és a Redskins ellen sikerült összehozni, de ha megnézzük, hogy hol is végeztek azok a csapatok, igazából nem voltak erősebbek nálunk.

De ez már a múlt. Koncentráljuk a jelenre, s még inkább a jövőre, hiszen  túl vagyunk a 2012-es Drafton. A csapat kerete igen csak kibővült az érkező játékosokkal, ráadásul 15 draft nélkül maradt játékos is csak egy felmérőre van a szerződéstől.

Mindenki azt hitte, hogy a gyenge idény után a szabadügynöki piacon rengeted jó és tehetséges játékos közül a Vikings lecsap néhány nagy névre. Ám épp ellenkezőleg, a Vikings nagy nevet nem is hozott el, inkább közepes teljesítményű játékosokat szerződtetett 1-1 évre, ha beválnak maradhatnak tovább elv alapján.

Talán két nevet ki lehet emelni az érkezők közül, Jerome Simpson és John Carson. Talán ők ketten többet tudnak a többieknél. Ez meg is látszik, mert Carlson 5 évre írt alá.

A rossz szabadügynök választási taktika után mindenki csak remélni tudta, hogy Drafton helyre rakja a Vikings a játékos kérdést és megnyugtatja a szurkolóit. A első nap előtt összesen 10 választójoggal rendelkeztünk, abból egyik az összesített harmadik hely volt.  Tudni lehetett, hogy az Indianapolis Colts Andrew Luck-ra hajt, hiszen 14 vereséget szenvedtek el az azóta már Denverben passzolgató Peyton Manning hiányzása miatt. (Itt látszik meg, hogy mi történik, ha egy csapat egy játékosra támaszkodik.) A második helyet “a versenyfutásban” a St. Louis Rams szerezte meg, de mivel nem feltétlen volt szükségük irányítóra, hiszen Sam Bradford a franchise QB-jük, felkínálták az összesített második helyet. A legjobb ajánlatot a fővárosi csapattól a Washington Redskins-től kapták, így a rézbőrű gárda feltradelte magát a második helyre. Az is nyilvánvaló, hogy miért. természetesen irányító megszerzése miatt. Washingtonban évek óta nem megy az irányító poszt. 2 éve az azóta már nálunk is próbálkozó, de csúnyán elbukó Donovan McNabb-től vártak valami kecsegtetőt, de ott sem remekelt, majd Grossman próbálkozott, de végül ő is megbukott. Így a Redskins a Baylor irányítójára Robert Griffin III-ra hajtott.

Nekünk maradt a harmadik hely és gyakorlatilag bárki számításba jöhetett. Sok gondolat és találgatás látott napvilágot, a legdurvább talán az volt mikor a Texas A&M rugóját dobták be a Vikings első választásának, persze ez már akkor is óriási kacsának bizonyult. Azonban ami igaz volt, hogy Matt Kalil-t majdnem minden szakértő a Vikings csapatához várta az első körben, mert az amúgy sem acélos fal a sok játékosmozgásnak és az elbocsájtásnak köszönhetően igen csak megcsappant. Ugyan érkezett Geoff Schwartz (a testvérét idén a Cleveland Browns draftolta le a második kör 5. helyén), de vele nem volt megerősítve a támadó fal, így majdnem mindenki Kalil-ra szavazott.

Elérkezett április 26. és mindenki izgalommal várta, hogy melyik játékos hova kerül. Ez az első két választás után igazolódott be inkább, hiszen nyílt titok volt, hogy Andrew Luck a Colts-ba, Robert Griffin III a Redskins-be kerül, ez így is történt.

Még a draft megkezdése előtt a Vikings bejelentette, hogy elcserélte a választójogát a sorban éppen mögötte álló Cleveland Browns-al, amiért egy negyedik, egy ötödik és egy hetedik körös választást kaptunk idén. Ezzel 13-ra növekedett a pickeink száma. Maradt nekünk az összesített 4. hely.

kör: 1, választás: 3, összesített választás: 3 @ Matt Kalil, OL – USC

Bejött a mindenki által várt választás, a Vikings Matt Kalil-t hozta el az első kör 3. helyén. Személy szerint jó választásnak tartom, hiszen gyakorlatilag azonnal kezdőként lesz bevetve és Ponder-nek nagy segítségére lesz.

Áttekintés:
Kalil vitathatatlanul a legnépszerűbb tackle az idei drafton, miután az elmúlt két évében kezdőként brillírozott a USC Trojans meccsein. Minden fizikai erejét és eszközét beveti, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsa edzéseken és a mérkőzéseket. Matt bátyja Ryan a Carolina Panther-ben játszik, apja pedig félprofi játékos volt.

kör: 1, választás 29, összesített választás: 29 @ Harrison Smith S – Notre Dame


Mindenkit meglepett a Vikings döntése akkor, mikor az első kör 29. helyén is mi jöttünk. Ugyanis csapatunk ezért a pickért a második körös választásunkat, valamint egy negyedik köröset adtak a Baltimore Ravens csapatának. Így a 29. helyen még az első körben a Notre Dame safetyje, Harrison Smith került a csapathoz.

Áttekintés:
Smith egy ultra sportos, nagy bátorsággal és intelligenciával rendelkező játékos, aki rangidős csapatkapitánya volt a Notre Dame védelmének. Azt a fajta biztonságot amit ő nyújt, csak kevesen tudják a pályán adni, ő az aki mindig részt vesz a játékban és gyorsaságával és hatékonyan tud reagálni az ellenfél próbálkozásaira. Összességében Smith egy intelligens és atletikus védője lehet a csapatnak. Valamilyen formában számítani lehetett arra, hogy feltradelik őt a szezon második felében, a scouting combe-n és az interjúkon nyújtott szerepe miatt.

kör: 3, választás: 3, összesített választás: 66 @ Josh Robinson CB – Central Florida

A Central Florida egyetem cornerback-je Josh Robinson a 3. körben került a Vikings-hoz. Sokat várnak ettől a játékostól.

Áttekintés:
Robinson 3 évig volt kezdő a csapatában, jó labdaérzékkel és kitűnő atletikus képességekkel rendelkezik. Ő a prototípusa a cornerback posztnak, mind méretben, mind sebességben és adottságban.

kör: 4, választás: 23, összesített választás: 118 @ Jarius Wright WR – Arkansas

Jarius Wright az első 4. körös választásuk az Arkansas egyetemről. Legjobb barátja és csapattársa is hozzánk került szintén a 4. körben.

Áttekintés:
Wright gyorsaságával és irányváltásaival gyorsan távol kerülhet a védőktől, amellyel kiváló célpontja lehet az irányítónak.

kör: 4, választás: 33, összesített választás: 128 @ Rhett Ellison FB – USC

Áttekintés:
Ellison egy hibrid, ugyanis akár fullbacket és tight endet is játszhat, hiszen az egyetemen sokat mozgott mindkét szerepkörben. Nagyon jól blokkol futásoknál és akár passzoknál is mind a pálya közepén, mind a pálya szélénél. A 4-5 körben várták, hogy elkel a drafton, hiszen ha a csapatnak egy szívós és kemény brusztolós játékos kell akkor rá kell essen a választás.

kör: 4, választás: 39, összesített választás: 134 @ Greg Childs WR – Arkansas

Áttekintés:
A Vikings Childs leigazolásával egy nagyon atletikus elkapót draftolt a 4. körben. 2011-ben sajnso korán véget ért a szezonja egy ínszalag szakadás miatt, de már jól van és igen jól járt vele a Vikings.

kör: 5, választás: 4, összesített választás: 139 @ Robert Blanton CB – Notre Dame

Áttekintés:
Balnton megbízható cornerback volt a Notre Dame-n, de nem volt kiugró teljesítménye. Leginkább csereként, hézagpótlóként lépett pályára, így sokat kell tennie, hogy kezdő szerepet kapjon az NFL-ben. Jó a lábmunkája és a technikája, de nem annyira gyors, így gyakran lehagyják őt az elkapók. Talán csere CB-ként kaphat lehetőséget jövőre, de sokat kell fejlődnie és teljesítenie.

kör: 6, választás: 5, összesített választás: 175 @ Blair Walsh K – Georgia

Sokak meglepetésére a 6. körben kickert választott a Vikings, nem biztos, hogy mindenki ezt várta el.

Áttekintés:
Walsh 3 éve kezdő az egyetemén és nagyon erős lába van. Következetesen rúgja a labdát, mind az endzone-ban, mind kirúgások alkalmával. Ez elég volt, hogy elvigyék a 6. körben és ne tegyék őt draft nélkül maradt játékossá.

kör: 7, választás: 3, összesített választás: 210 @ Audie Cole LB – North Carolina State

A 7. körben választottunk először LB-t, ez talán kicsit későn van.

Áttekintés:
Cole egy erős linebacker, akinek erejére lehet támaszkodni a futás blokkolásnál, de passzjátéknál is bevethető. Tulajdonságai alapján a 6. körre várták őt.

kör: 7, választás: 12, összesített választás: 219 @ Trevor Guyton DE – California

Egyetlen defensive line embert választottunk az egész drafton ráadásul az utolsó helyen. Lehet, hogy előbb is kellett volna.

Áttekintés:
Guyton egy potenciális védő. Minden időért meg fog küzdeni a pályán.

A Baltimore-nak odaadott 4. körös választás mellett, a Lions-nak is adtunk egy 6. körös picket, cserébe mi egy 2013-as negyedik körös draftot kaptunk, valamint a Tennessee-nek adott hetedik körös pickért kaptunk egy 2013-as 6. körös választást.

A rookie-k minicampja pénteken fog elkezdődni, ahol mind megmutathatják érdemes volt mellettük dönteni.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .