Roster áttekintés: Cornerback-ek

A múlthéten elkezdtük a “roster áttekintés” sorozatunkat. Először az elkapókkal foglalkoztunk, most a cornerback-ekkel folytatjuk.

A tavalyi idényben a Vikings védelme összesítésben a 26. helyen állt a ligában az engedett yardok tekintetében, sajnos ez tette lehetővé, hogy 2011-ben mi kapjuk a legtöbb passzolt TD-t. Jelentős erősítésre volt szüksége a védelemben, de főleg a secondary-ban.

Mielőtt nekilátnánk és név szerint elemeznénk az új CB-inket ne feledjük, hogy sérüléséből felépült Antoine Winfield ismét bevethető a védelemben. Valamint az eljárás megszüntetése után visszatérő Chris Cook is aktív. Ők ketten a Vikings jelenlegi legjobb cornerback-jei, de tavaly az ismert okok miatt ők ketten összesen csak 11 mérkőzésen léptek pályára. Az ő visszatérésükkel talán erősödni fog a passz elleni védekezés a következő idényben.

Másik két visszatérő veteránunk Marcus Sherels aki 2010-ben került a csapathoz, mint draft nélkül maradt újonc. Első évében 15 héten keresztül a tartalékcsapat tagjaként volt csapattag, de az utolsó mérkőzésen felhívták az aktívak közé és pályára is lépett a Detroit Lions ellen. Tavaly már mind a 16 meccsen pályára lépett 3 alkalommal kezdőként. Sherels értékét és esélyét az is növelte, hogy tavaly részben a kickoff-okat és teljes mértékben a puntokat ő hordhatta vissza, így ezen a poszton is bevethető idén is. Brandon Burton tavaly az 5. körben került kiválasztásra a Vikings által, 10 meccsen lépett pályára abból 1 alkalommal kezdőként.

A Vikings csapatának a szabadügynöki listából és a drafton is jó esélye volt tehetségekkel feltölteni a keretet. A szabadügynöki listából Chris Carr és Zackary Bowman került hozzánk a fiatalítás jegyében. Carr a karrierjét a Titans speciális csapategységénél kezdte, majd a Ravens állandó CB-je lett. Sokan őt mondják a csapat harmadik számú CB-jének, de nagy a verseny ezért a tisztségért. Bowman egy felxibilis játékos. a Chicago-nál cornerback és safety poszton is játszott.

Az idei drafton a 3. körben CB-t húzott a Vikings, méghozzá a UCF játékosát Josh Robinson-t. Nemrég egy rövid interjúban válaszolt meg pár kérdést. Jelenleg még nem szerződött le a csapattal, mert elmondása szerint a legjobb ajánlatra vár. Az biztos, hogy gyors, mert a Combine-n ő volt a leggyorsabb a 40 yardos sprintben a maga 4.29 másodperces eredményével. Gyorsasága nagyon jól jöhet, hiszen a profi elkapókat kell majd lekövetnie és kivonni a játékból. ha jól teljesít az edzőtáborban, akkor akár azonnal jelentős szerepet kaphat a védelemben.

A többi CB aki eljön az edzőtáborba szintén versenyben vannak a posztért, ők Bobby Felder, Corey Gatewoood és Nick Taylor. Felder kiemelkedő teljesítményt nyújtott a holtidény utolsó két programjában.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .