Matt Kalil 4 évre írt alá a Vikings-al

Utolsóként írt alá az első kiválasztott a Vikings csapatával az idei draft után.

Ahogyan arra számítani lehetett a Training Camp első naja a sajtótájékoztatóké és egy nagy bejelentésé. Matt Kalil a USC Trojans egykori játékosa 4 éves szerződést írt alá a Minnesota Vikings csapatával.

Ezzel a szerződéssel immáron minden Vikings által draftolt játékos aláírt és megkezdheti a munkát és felkészülést a következő, talán ígéretes szezonra.

A Winter Park-ban ma a kora délelőtti órákban megszületett a megállapodás és Matt Kalil 4 évre írt alá igen busás összegért.

Ez amúgy nem szokatlan, hogy szinte az utolsó pillanatig kivárnak az első körösök leigazolásával, sőt még mindig van játékos az első körből aki nem írt alá aktuális csapatával, nevezetesen Justin Blackmon (Jaguars) és Ryan Tannehill (Dolphins).

Kalil kiválasztása a tavalyi szezonban a 6. forduló óta szinte borítékolható volt, mikor már látszott, hogy a bal oldali guard poszton nem állunk a helyzet magaslatán. Ő most stabil kezdőként fog indulni gyakorlatilag nincs olyan játékos a csapatban, akivel versengenie kéne a posztért.

A 4 év alatt összesen 19,7 millió dollárt tehet zsebre plusz egy ötödik évre szóló opciót is belefoglaltak a kontraktusba. 

Ezzel teljes a csapat. Jelenleg 90 főből áll a keret, mindenki szerződéssel rendelkezik. Augusztus végén csak 61 játékos maradhat a csapatnál. 53 az aktív keretben és 8 a tartalékok között. Holnap indul az igazi küzdelem a posztokért, mivel minden jelenleg keretben levő játékos továbbra is a csapat alkalmazásában akar állni, de 29-nek mennie kell, kérdés ki lesz az.

 

 

 

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .