Vereség az első előszezon mérkőzésen

6-17 arányban alulmaradt a küzdelemben a Minnesota Vikings csapata a péntek esti mérkőzésen.

Nem sikerült jól a debütálás az új idény előtt, hiszen 6-17 arányban a San Francisco 49ers csapata nyert. Nem az első csapat játszott egyik oldalon sem, de nem sok jót lehet kiemelni a tegnapi találkozóról.

A mérkőzés idején 17 fok volt a stadionban és közepes erősségű észak-nyugati szél fújt, ami az irányítóknak és a rúgójátékosoknak nem kedvezett annyira, igaz ez nem látszott egyik oldalon sem. Nem volt telt ház, pár tízezer szurkoló lehetett kint a Candlestick Parkban, de jó hangulatot teremtettek.

A találkozót a 49ers kezdte a kirúgással, amit Sherels a saját 20 yardosáig hordott vissza. A kezdő irányító Ponder volt tegnap, de rajta kívül még Joe Webb és McLeod Bethel-Thompson is lehetőséget kapott. Az első támadássorozatunkat Toby Gerhart 4 yardos középső futásával indítottuk, majd Ponder a snap után nem mozgott ki a zsebből, megvárta míg az elkapók felérnek és egy 52 yardos passzt adott a legtávolabb elkapónknak, Stephen Burton-nak. Ekkor lehetett bizakodni kicsit. Gyorsan véget ért a drive és TD-t nem tudtunk belőle szerezni. Blair Walsh 39 yardos fieldgoal-jával 3 pontos előnyre tettünk szert lét és fél perc alatt. Sokan aggódtak, hogy hogyan fog teljesíteni az újonc kicker, de be kell valljam ő volt a csapat legjobbja tegnap. Egy endzone-ba rúgott 70 yardos kickoff-al a 49ers kezdhetett támadni.

Egy szépen felépített támadássorozatban passz és futás is egyaránt megfigyelhető volt azonban a hazaiak leginkább futással kooperáltak, ez az egész meccsre elmondható, hiszen összesen 260 yardot tettek meg futásból a piros mezesek. A drive-ot Alex Smith 4 yardos, rövid jobb oldali passzával zárták, amit a holtidényben a Packers-től érkező Brett Swain az endzone-ban kapott el a lemaradó CB, Chris Carr mellet. Az extrapont jó, így máris a hazaiaknál van az előny. 

5 perc volt hátra az első negyedből amikor ismét mi támadhattunk. A 6 perces 13 playből állod drive-ban Ponder sok labdája cél tévesztett, vagy az elkapók nem tudták megfogni a labdát. Ez Toby Gerhart futásaival próbáltuk meg ellensúlyozni, amikkel végül az ellenfél vörös zónájába kerültünk, de nem sikerült a labdát a gólvonal mögé juttatni. Közben véget ért az első félidő és azt vehettük észre, hogy a védelem még nemigazán találja helyét. A második negyedben csak Lex Hilliard 4 yardos futása volt jó, ezt két sikertelen passz követte. Újra Walsh-on volt a sor, hogy most 26 yardról szerezzen pontot a csapatnak. Higgadt fejjel középre rúgva a labdát 1 pontra felhozta a vendégeket a második negyed elején.

Szerintem a mérkőzés fordulópontja következett, mikor Alex Smith helyett a Collin Kaepernick érkezett irányítónak a hazaiaknál. Először a futójuk Hunter 2 yardot hozott azzal, hogy a jobb oldali tackle mellett szaladt el, ekkor a védelmünk még jól reagált. Ezután a 49ers nem állt be huddle-ba és shotgun formációból indított támadást. Kaepernick úgy tett mintha odanyújtaná a futónak a labdát ezt a 11 pályán lévő Vikings játékosból 8 megette és az irányító 78 yardos futásából TD-t és újra nagy előnyt szerzett csapatának, Chris Cook már nem érhette utol a nagy sebességgel futó QB-t. 

A negyed hátralévő részében még egy hazai támadás ért véget ponttal. Ugyan sikerült megállítani a 49ers támadósorát, de a szünet előtt 2 perccel a hazaiak rúgója Tavecchio 29 yardról beállította a 6-17-es eredményt, ami végül kiderült, hogy a végeredmény is egyben.

A szünet után a harmadik negyedben felváltva támadtak a csapatok, de egyik sem tudott a pálya közepéről előrébb mozdulni, így punt puntot követett. Joe Webb irányított a második negyed után a harmadikat is megkapta, de passzaival nem tudott komoly yardokat szerezni a csapatának. Nem mehetünk el amellett, hogy a Vikings harmadik fala volt ekkora a pályán. Kevin Murphy volt a bal oldali tackle, de úgy mentek át rajta, mint forrókés a vajon. Sorra elengedte az emberét, ezzel Joe Webb-et arra késztetve, hogy hátráljon a labdával. Nem egy alkalommal volt az, hogy miután Murphy-t helybenhagyták Webbnek 10-15 yardokat kellett hátrafutnia és csak vaktában eldobnia a labdát.

A zárónegyedet ugyan a hazaiak kezdték, de 2 perc után puntra kényszerültek. A Vikings ekkor a McLeod Bethel-Thompson-t küldte pályára irányítónak. Bethel-Thompson jól kezdte a drive-ot. Két futási kísérlet utén Kerry Taylor-t (WR) találta meg passzával. Majd egy incomplete pass után egy 28 yardos átadást szintén Kerry Taylor kapott el a pálya közepén. Ekkor úgy tűnt, hogy jól jövünk előre. McLeod folytatta a jó játékot és Allen Resner (TE) estében egy 21 yardos passzát kapta el, amire Jim Harbaugh (49ers vezetőedző) bedobta a piros zászlót, de maradt a pályán hozott döntés. First down a Vikings-nak. 2 sikertelen passz és egy rövid futás után ismét puntra kényszerültünk. Kluwe jól puntolt az egész este folyamán. Újabb hat perc telt el a mérkőzésből, mikor a 49ers birtokolta a labdát, de pontszerzés lehetőségét nem sikerült kiharcolniuk, punt. Reménykedtem benne, hogy legalább felhozzuk annyira a meccset, hogy 4 pont legyen csak a különbség. Bethel-Thompson szerencsétlenségére az első passzkísérlete interception lett ebben a drive-ban, mivel Jarius Wright nem volt elég harcos és simán végignézte, hogy a vendégek játékosa Cox elkapja előle a labdát, ráadásul  egy kis ideig csak állt mellett és csak aztán eszmélt fel, hogy meg kell érintenie Cox-ot, hogy ne tudjon vele visszaindulni.

A kétperces figyelmeztetés után a 49ers kitérdelte a maradék időt, így mi elkönyvelhettük első vereségünket az előszezon során. Sajnos leginkább amatőr hibákat vétettünk, de ami még szomorúbb, hogy nem tudtunk TD-t elérni. Arról pedig minden Walsh kételkedő megbizonyosodott, hogy nem tőle kell tartani, mivel mint már mondtam, ezen a meccsen ő volt a legjobb. Ráadásul az egyetlen pontszerző. 

Nagyon sokat kell még gyakorolnunk, még akkor is ha most sok kulcsjátékos nem volt a pályán. A védelemben nagy hiányosságok vannak, az offense fal gyakorlatilag a második negyedre szétesett hiába mentek benne a cserék.

A következő héten hazai pályán fogadjuk a Buffalo Bills csapatát, akik szintén vereséggel indítottak és szintén csak két fieldgoal-ig jutottak.

Érdemes volt végignézni a mérkőzést még akkor is, hogy reggel fél hétig tartott, de legalább láttuk a fiúkat játszani, igaz nem a legjobban. Javítani lehet. A csapat ma visszatér Mankato-ba, ahol ma ugyan pihennek, de vasárnap újra beindul az edzés.

A mérkőzésről készült képeket ide kattintva megtekinthetitek a Vikings oldalán.

Csoportellenfeleink eredményei:

Denver Broncos 31 – 3 Chicago Bears
Green Bay Packers 13 – 21 San Diego Chargers
Detroit Lions 17 – 19 Cleveland Browns

Vereség az első előszezon mérkőzésen” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Sziasztok!
    Csak annyit szólnék hozzá, hogy siralmas. Lehet mondani hogy előszezon meccs meg hogy nem játszott sok kulcsjátékos,de akik pályára léptek ők nem akarnak bent maradni az 53as keretben és ott megragadni?
    sziasztok

    Kedvelés

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .